Wat zijn keelverzorgers nou eigenlijk?
Verzorgend voor de keel
Keelverzorgers zijn producten die, zoals de naam al impliceert, de keel kunnen verzorgen. Ze kunnen verschillende vormen aannemen, zoals kruiden, thee, maar ook keelpastilles. Het zijn geen medicijnen en hebben daarmee ook geen specifieke medicinale werking. Keelverzorgers hebben wel als doel om de keel te verzorgen en hebben vaak ook een verzachtende werking. Wanneer je keelpijn hebt, is het belangrijk om veel te slikken. Het zuigen op een keelpastille kan daarom klachten als keelpijn vaak al verzachten. Keelpastilles kunnen net de verzachting en verzorging geven die je keel nodig heeft.
Verfrissende elementen
Keelverzorgers, zoals de ANTA pastilles, hebben een verzorgende werking, zijn fijn om kriebels in de keel te kalmeren en kunnen klachten als keelpijn verzachten. Veelal zijn er ook frisse elementen aan toegevoegd, waardoor het ook voor een frisse adem kan zorgen.
ANTA flu heeft een verzorgende en verfrissende werking
ANTA keelpastilles hebben een verzorgende werking voor de keel. Daarnaast is er aan alle smaken menthol toegevoegd, waardoor de keelpastilles ook verfrissend werken.
Wanneer kan je een keelpastille het beste nemen?
Betere vraag; wanneer niet?
Een betere vraag die misschien wel gesteld kan worden is: ‘Wanneer kan je de keelpastille niet nemen?’ Bij medicatie is er vaak sprake van bepaalde momenten waarop je deze het beste in kan nemen om de werking te optimaliseren. Het fijne aan ANTA keelpastilles is dat ze geen medicinale werking hebben. Ze hebben het doel om verzorgend en verzachtend te werken. Dit maakt dat ze op elk moment van de dag genomen kunnen worden.
Verfrissende touch aan je dag
Naast de verzorgende werking van keelpastilles, hebben de pastilles ook een verfrissende werking. Er bestaan inmiddels veel verschillende smaken, zoals bijvoorbeeld Honing Citroen, Drop, of Mint. Elk moment van de dag vraagt misschien wel om een andere smaak. Door deze variatie en de verfrissende werking, kan je zelf kiezen welke smaak op welk moment van de dag het beste bij je past. Denk hierbij aan een ANTA Mint na een kopje koffie om je adem weer te verfrissen of een ANTA Eucalyptus na het sporten, zo hoef je je nooit meer druk te maken om je keel of om een stinkende adem. Twee vliegen in één klap.
Laat je inspireren
- Een ANTA Mint na het eten.
Zo hoef je je na de maaltijd nooit druk te maken dat je misschien nog etensgeuren in iemands gezicht blaast. Je kan met deze ANTA ook je adem verfrissen na een kopje koffie.
- Een ANTA Eucalyptus na het sporten.
Na het sporten heb je vaak behoefte aan iets schoons en verfrissend. Tevens houdt de ANTA Eucalyptus de luchtwegen goed vrij, waardoor je goed kunt ademen na het sporten of tijdens een wandeling.
- Een ANTA Honey Lemon voordat je een karaoke- of zangsessie met vrienden (of met jezelf) houdt.
Honing heeft vaak een verzachtende werking op de keel. Dit maakt deze keelverzorger ideaal om te nemen als opwarmertje voor een zangsessie. En nog een leuke tip: deze variant is ook heerlijk in de thee!
- Een ANTA Granaatappel/Cranberry na een lange dag werken op thuis of op kantoor!
Als je toch even zin hebt in een verzorgend momentje en tegelijk zin hebt in iets zoets dan is de Granaatappel/Cranberry heerlijk. Deze smaak is precies het goede tussendoortje om je motivatie weer te boosten.
Een ANTA is dus voor elk moment. Na het eten, na het sporten of gewoon lekker als tussendoortje. Voor elk moment is er ook een andere smaak, waardoor het nooit hoeft te gaan vervelen.
Kies ik een normale ANTA of een suikervrije variant?
De keuze voor een normale ANTA of een suikervrije variant hangt af van verschillende factoren. Hieronder worden er een aantal toegelicht. Er zijn namelijk verschillende varianten van keelpastilles van ANTA op de markt. Inmiddels zijn de keelpastilles te verkrijgen in 8 smaken, waarvan er 2 suikervrij zijn. Het voordelige aan de suikervrije variant is dat er in plaats van suiker, zoetstoffen worden gebruikt om de pastilles hun smaak te geven. De natuurlijke zoetstoffen die gebruikt worden in ANTA zijn een combinatie van Isomalt en Maltitol, ondersteund door stevioglycosiden (ofwel Stevia).
Alles over de gebruikte zoetstoffen
Stevia is een zogeheten ‘intensieve zoetstof’. Dit klinkt misschien heftig, maar het houdt gewoon in dat stevia vele malen zoeter is dan suiker. Isomalt en Maltitol zijn zogeheten ‘niet intensieve zoetstoffen’ en zorgen voor massa. Zoetstoffen bevatten minder calorieën in vergelijking met suiker. Stevia wordt gewonnen uit de bladeren van de Stevia plant. In de bladeren van deze plant zit een plantenextract dat wordt gebruikt om stevioglycosiden, ofwel Stevia, van te maken. De overige zoetstoffen worden gemaakt van sacharose (Isomalt) en van moutsuiker dat aanwezig is in mais of graan (Maltitol).
Voordelen van suikervrij
Het voordelige aan de suikervrije varianten is dat er naast geen suiker, ook minder calorieën in zitten. Dit maakt dat de suikervrije variant geschikt is voor mensen die op hun gewicht willen letten. De vervanging van suiker door deze (intensieve) zoetstoffen leidt tot een lagere stijging van het bloedglucosegehalte na consumptie.
Is de suikervrije variant lekkerder?
Een belangrijke factor in de keuze of je voor de normale of de suikervrije variant gaat, is toch ook wel of iets lekker smaakt. De suikervrije varianten smaken net iets anders dan de normale variant, omdat ze op een andere manier gezoet zijn. Dit heeft echter geen grote gevolgen voor de smaak. De beste manier om hierachter te komen, is natuurlijk door het te proberen. Je zult er dan ook snel achter komen dat zowel de normale als de suikervrije variant beiden heel lekker zijn.
De suikervrije varianten zijn beschikbaar in 2 smaken; de ‘Classic’ en de ‘Mint’ smaak. Als je dus graag een keelverzorger wil gebruiken, maar liever de suiker ontwijkt, dan zijn de suikervrije alternatieven een slimme en ook zeker geen minder lekkere optie.
Ook voor suikervrij geldt; gebruik het met mate
Dat iets suikervrij is en ook minder calorieën bevat, betekent natuurlijk niet dat je de suikervrije variant onbeperkt kan blijven consumeren. Suikervrij betekent namelijk niet zonder calorieën. Daarnaast kunnen de pastilles een laxerend effect hebben
Hoe zorgt ANTA voor duurzaamheid en milieubewustheid?
Duurzame wikkels
Omdat alle snoepjes apart zijn verpakt, is er bewust gekozen voor een duurzame vorm van verpakkingsmateriaal. De wikkels zijn namelijk niet van plastic, maar van waspapier. De was wordt gemaakt van mais en koolzaad en is afkomstig uit FSC®-gecertificeerde bossen. Daarnaast is de verpakking helemaal plantaardig en palm- en kokosolie vrij.
De waspapieren wikkels zijn biologisch afbreekbaar. Omdat ANTA pastilles vaak los worden meegenomen in tassen, jaszakken of broekzakken, bestaat de kans dat een papiertje of snoepje soms onverhoopt in de natuur terecht komt. Als wikkels met een waspapieren verpakking per ongeluk in de natuur terecht komen, kunnen ze daar nu ook afgebroken worden. Dit is niet het geval bij plastic wikkels. De afbraak duurt vanwege de plantaardige was wel langer, maar over de tijd wordt de verpakking afgebroken en vergaat hij in de natuur. Verder zijn de waspapieren wikkels zwaarder. Dit voorkomt ook dat de verpakte pastilles snel uit je zak of tas in de natuur zullen vallen.
Let op; wikkels moeten niet bij het oud papier
De waspapieren wikkels doen vaak denken dat ze ook bij het oud papier weggegooid kunnen worden. Dit is echter niet het geval. Dat komt door de plantaardige waslaag. Deze beschermt het papier tegen vocht, wat nodig is om de keelpastille goed te houden. Industriële recycling van oud papier gebeurt echter door toevoeging van water. Van papier wordt zo pulp gemaakt; de basis voor hergebruik. Door de was lost de wikkel tijdens dit proces niet snel genoeg op. Ter vergelijking, dat geldt bijvoorbeeld ook voor papieren koffiebekers.
Recyclebaar plastic
De zak waarin de ANTA pastilles zitten, is gemaakt van recyclebaar plastic. Dit houdt in dat het kan worden hergebruikt.
Slim gebruik van dozen en tape
Naast het recyclebaar plastic en de waspapieren wikkels wordt ook nagedacht over andere verpakkingsmaterialen, zoals bij het vervoer naar de winkels en consumenten. De zakjes ANTA worden in kartonnen dozen verpakt, zonder bedrukking. Dit scheelt weer inkt- en energieverbruik. Ook worden de dozen tegenwoordig ingepakt met papieren tape in plaats van plastic tape.
Per stuk verpakt; wel of niet duurzaam?
ANTA wordt per stuk verpakt. Sommigen vragen zich af of dat wel duurzaam is. Het heeft echter een belangrijke reden. Als ze niet per stuk worden verpakt, is er een groot risico dat de pastilles aan elkaar gaan kleven. De losse verpakkingen zorgen er daarmee indirect voor dat voedselverspilling tegen wordt gegaan. Daarnaast zorgen de losse verpakkingen ervoor dat het gebruiksgemak wordt vergroot. De keelpastilles kan je daardoor los mee nemen in jaszak of tas. Ook kun je ANTA gemakkelijk uitdelen. Doordat de keelpastilles per stuk zijn verpakt, is dit extra hygiënisch.
Hoe gaat ANTA om met zwerfafval?
Waspapieren wikkels voor betere omgang met zwerfafval
De ANTA pastilles worden vaak meegenomen naar afspraken, op wandelingen of andere activiteiten buitenshuis. De eerdere wikkel van ANTA bestond uit plastic en was erg licht en dun. Dit maakte dat hij gemakkelijk uit de jas, tas of broekzak viel en in de natuur terecht kwam. De plastic verpakkingen waren niet afbreekbaar en zorgden dus voor grote hoeveelheden zwerfafval.
De nieuwe waspapieren wikkel is iets zwaarder, waardoor hij steviger in de jas, tas of broekzak zit. Echter is het natuurlijk niet zo dat de pastilles nooit meer per ongeluk in de natuur terecht kunnen komen. Helaas belanden ook de ANTA pastilles met de nieuwe wikkels niet altijd in de afvalbak. De nieuwe waspapieren verpakking maakt echter dat de verpakking van de pastilles nu wel afgebroken kan worden en zal vergaan in de natuur.
Wees zelf bewust van je gedrag
Daarnaast is het belangrijk dat je als consument ook bewust bent van de impact die je kan maken. Door de wikkels enkel op plekken te stoppen waar je weet dat ze niet snel op de grond kunnen vallen, verkleint de kans op het zwerfafval van ANTA al enorm. Een voorbeeld is in een jaszak met een dichte rit of in een afgesloten tas. Ook is het belangrijk dat je verpakkingen altijd in de afvalbak gooit. Als ieder daarin zijn eigen verantwoordelijkheid pakt, dan kan het aantal zwerfafval van zowel ANTA als van andere producten al enorm verminderen. Alleen samen kunnen we de grote hoeveelheden zwerfafval verminderen.