Anta Flu

You Are Viewing

Meer over Anta Flu
Een succesvol merk

De verkoop van de snoepjes bleef stijgen, ook toen de fabriek na de bombardementen in de Tweede Wereldoorlog opnieuw werd opgebouwd. Sinds 1978 bouwt de huidige eigenaar (ook een Rotterdamse familie) het merk Anta Flu uit tot een succesvol en geliefd merk. Al vele jaren worden de keelsnoepjes geproduceerd in een fabriek in Breskens: traditie en passie voor het maken van snoepjes gaan er samen met moderne productiemethoden. Benieuwd? Het RTL-programma Life is Beautiful nam een kijkje achter de schermen


Altijd en overal

Voor velen bekend ‘van vroeger’, maar ook jongeren waarderen de frisse mentholsmaak. De oranje, blauwe of groene wikkeltjes van Anta Flu zijn een begrip. Waar je ook bent, of wat je ook doet. Maar weinig snoepjes zijn zo multifunctioneel. Neem een Anta Flu voor een frisse adem als je een afspraakje hebt. Wanneer je hoest of als je je zere keel wilt verzachten. Of natuurlijk gewoon lekker tussendoor…

Anta Flu snoepjes zijn per stuk verpakt om te voorkomen dat ze in de zak aan elkaar kleven en om het mogelijk te maken om er een aantal los mee te nemen in je zak of tas.

Anta Flu verfrist én verzorgt je keel. De menthol zorgt voor een frisse adem. Anta Flu bevat daarnaast géén kleurstoffen en wordt uitsluitend gemaakt met natuurlijke smaakstoffen. Een verantwoorde keuze, die er ook is in suikervrije varianten. Verkrijgbaar bij de drogist, maar ook in de supermarkt of in de shop van het benzinestation!


Hoe wordt Anta Flu gemaakt?

Voor Anta Flu worden uitsluitend kwalitatief hoogwaardige ingrediënten gebruikt. Maar hoe worden de snoepjes eigenlijk gemaakt?

Wegen
De eerste stap is het afwegen en mengen van de basisingrediënten die we om begrijpelijke redenen niet prijs geven. Ons geautomatiseerd weegsysteem en elektronisch gecontroleerd mengsysteem zorgen ervoor dat de kwaliteit en de samenstelling van het mengsel steeds hetzelfde zijn.

Koken
Het basismengsel, dat is ontstaan na het wegen en mengen, koken we bij een hoge temperatuur. Dit gebeurt geautomatiseerd. Door het koken verdwijnt het vocht uit het basismengsel.

Mengen
Aan het mengsel voegen we andere ingrediënten toe: zuur, zout en natuurlijke smaakstoffen. Er worden geen kleurstoffen toegevoegd. Nadat we alles goed met elkaar hebben vermengd, laten we het ‘deeg’ dat nu is ontstaan op een lopende band afkoelen.

Vormen
Een machine maakt er vervolgens een lange, ronde streng van waarna het deeg in een machine razendsnel kleine ovale pastilles vormt. Daarna laten we via een koeltunnel de snoepjes verder afkoelen.

Inpakken
De laatste stap! De snoepjes gaan naar een wikkelmachine waar ze apart worden verpakt in een wikkeltje. Zo kan er geen vocht bij, plakken de snoepjes niet en blijven ze hygiënisch om mee te nemen of te presenteren. De gewikkelde snoepjes worden tot slot automatisch verpakt in een zakje. Nu zijn de Anta Flu snoepjes hélemaal klaar om naar de winkel gebracht te worden. Op weg naar jou!